torsdag 25 november 2010

Abonnemang kan bli dyrere

De senaste åren har det varit väldig hög ton mellan de som vill skydda upphovsrätten och de som vill ha mycket liberalare lagstiftning.

Jan Roséns förslag för några månader sen om en ökad frivillighet där konsumenter kan betala extra för att få tillgång till skyddat material, möttes av skeptiker. Rosén tror att förslaget ger stora aktörer ett verktyg som de i dag saknar.

– De vill inte ha något som liknar den gamla kassettavgiften eller en lag som tvingar fram ett tarifftänkande. De vill ha frivillighet och det är ju vad avtal är, säger Jan Rosén till SVD.

Ipred-lagen har enligt Regeringen kommit till för att spåra grova kriminella "element" och verksamheter. I kölvattnet av det kom förslaget om lagring av bredbandstrafiken hos bredbandsleverantörerna/bredbandsföretagen, en lagringskostnad som nu skall läggas på bredbandsabbonnenter varav de flesta INTE är de grova kriminella elementen. Vi skall alltså betala än mer till polisens arbete, som de sköter med väldigt stor tveksamhet bra enligt min mening.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar